IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството разпредели допълнително 45 млн. лв. към общини и ведомства

15,5 млн. лева са за ремонт на изтребителите МиГ-29, а 8,5 млн. лв отиват за варненския квартал "Аспарухово"

15:14 | 02.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Правителството разпредели близо 45 млн. лева допълнително към министерства и общини на днешното си заседание.

Средствата са за сметка на преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2016 година, съобщават от пресслужбата на кабинета.

Към Министерството на отбраната се насочват близо 15,5 млн. лева за ремонтиране на изтребителите МиГ-29. Военното ведомство получава и още 1 млн. лева, за да увеличи капитала на многопрофилната болница за продължително лечение и рехабилитация на заболявания на опорно-двигателния апарат "Вита" във Велинград.

Министерството на регионалното развитие получава 11,8 млн. лв., за да финансира окончателното завършване на 20-километров път от Долно Черковище до Голям извор, които се намират в областите Хасково и Кърджали. 

По бюджетите на редица общини на територията на цялата страна се предоставят 16,1 млн. лв., като средствата ще се използват за реализиране на инфраструктурни проекти.

Дейностите са свързани приоритетно с ремонт на общинска пътна и улична мрежа, както и с подобряване на водоснабдителната система на редица населени места. От тези средства по бюджета на община Варна се предоставят 8,5 млн. лв. за преодоляване на последствията от бедствието в квартал "Аспарухово" от 2014 г.

За спешен ремонт на покривната конструкция на Софийската духовна семинария "Свети Йоан Рилски" се разпределят 300 хил. лева. 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:53 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още