IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преките чужди инвестиции и инфлацията приковават вниманието през седмицата

Подаването на поръчки за записването на акции от първичното публично предлагане на Сирма Груп Холдинг приключва в четвъртък

08:43 | 12.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Преките чужди инвестиции и инфлацията приковават вниманието през седмицата

В понеделник (12 октомври) Българска народна банка (БНБ) ще проведе аукцион за продажбата на 5-годишни държавни ценни книжа с номинал 150 млн. лв.

Националният статистически институт (НСИ) ще публикува данни за търговията с трети страни през август, както и информация, касаеща местата за настаняване през август.

В първия ден от седмицата софтуерният разработчик Сирма Груп Холдинг и инвестиционният посредник, който движи процеса по публичното предлагане на негови акции - ЕЛАНА Трейдинг АД, организират онлайн среща с индивидуални инвеститори. Всички, които имат въпроси във връзка с първичното публично предлагане или за компанията, могат да се включат онлайн на 12 октомври от 17 часа.

Във вторник (13 октомври) ще заседават акционерите на Континентал Холдинг АД и Кепитъл Консепт Лимитед АД.

В сряда (14 октомври) НСИ ще изнесе данни за инфлацията през септември.

Облигационерите на Български пощи ЕАД се събират за своето общо събрание, както и акционерите на Лев Инвест АДСИЦ и Българска Холдингова Компания АД.

В четвъртък (15 октомври) БНБ ще публикува редовното си месечно издание „Информационен бюлетин“. Публикацията съдържа широкообхватни месечни статистически данни за цялата финансова система на България в четири сектора: финансов, външен, фискален и реален.

За този ден са определени общите събрания на акционерите на Северкооп Гъмза Холдинг АД, Българска роза АД и Капман Грийн Енерджи Фонд АД.

Подаването на поръчки за записването на акции от първичното публично предлагане на Сирма Груп Холдинг приключва на 15 октомври.

На 16 октомври, петък, ще бъде обявена окончателната емисионна стойност на акциите на Сирма Груп Холдинг, по която те ще бъдат записани според подадените поръчки.

В последния ден от седмицата БНБ ще представи данни за състоянието на платежния баланс към август. От статистиката ще разберем повече и за изменението на преките чужди инвестиции. Ще има информация и за външната търговия към юли 2015 г.

В петък синдиците на Корпоративна търговска банка ще публикуват седмичния отчет за своята дейност.

Акционерите на Трансстрой-АМ АД са избрали този ден за провеждане на общото си събрание.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:41 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още