IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преквалифицират кадри на железницата

Има нужда от стрелочници, които да работят по гарите на ръчно управление, заяви министърът на транспорта

17:58 | 04.11.14 г.
Преквалифицират кадри на железницата

Ще се преквалифицират кадри на железницата заради спешна нужда от експлоатационен персонал. Това обяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова, цитирана от БТА.

По думите на Ангелкова има нужда от минимум 30 стрелочници, които да работят по гарите на ръчно управление. Вече има и готов план на обучение, който се изпълнява съвместно със синдикатите, уточни тя.

Следващата седмица предстои да бъде свикан Консултативен съвет по сигурността в БДЖ съвместно със социалните партньори за повишаване безопасността, подобряване условията на труд и обучение на персонала в железницата, информира още министърът.

Съветът ще заседава всеки месец и на първото му заседание ще се набележат конкретните мерки, свързани с контрола както по отношение на системите за автоматична локомотивна сигнализация, така и с радиодиспечерската връзка.

Според Ангелкова темата за увеличаване на цените на билетите на влаковете не е на дневен ред, а графикът за тяхното движение, който се обсъждал с НК "Железопътна инфраструктура" и с БДЖ. Актуализираният график влиза в сила от декември и това се прави всяка година, подчерта тя.

Ангелкова коментира, че до края на 2014 година няма загуба на средства по ОП "Транспорт", а до края на 2015 г. трябва да бъдат усвоени около 1,4 милиарда лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:04 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още