IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прокуратурата внася обвинителния акт за КТБ до 20 юли

КТБ е една голяма пирамида, която е била подхранвана финансово и е служила за определени политически цели, каза Сотир Цацаров

15:09 | 10.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

До 20 юли прокуратурата ще внесе в Специализирания съд обвинителният акт за КТБ. Това заяви пред журналисти в Бургас главният прокурор Сотир Цацаров, предава БНТ.

Той посочи, че обвинителният акт е близо 15 хил. страници, а прокуратурата е извършила огромна работа по издирването и установяването на всички факти и обстоятелства около този скандален банков фалит. 

На въпрос как ще коментира втората разсекретената стенограма за КТБ Сотиров Цацаров каза:

„Стенограмата не е изненада за мен – аз присъствах там, всичко това го чух. Това, което се казва там, може да е при закрити врати, но то касае съдбите на сума хора. Така че и сега аз бих казал, което казвам, и прокуратурата го казва с обвинителния акт, което казахме и тогава – една голяма пирамида, която е била подхранвана финансово, която е била подхранвана лично, която в крайна сметка е служила и за определени политически цели, нека не се лъжем за това."

Главният прокурор обеща и нови обвинителни актове срещу депутати.

На четирима депутати с доброволно снет имунитет ще бъдат повдигнати обвинения тази седмица, каза той. Ще бъдат повдигнати обвиненията на Веселин Марешки, на двамата негови колеги, ще бъде повдигнато обвинение за търговия с гласове и на народния представител Манол Генов, допълва БНР.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още