IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Работодателите ще имат електронен достъп до регистъра на болничните листове

Справката ще дава информация за актуалния статус на конкретния болничен лист

13:50 | 29.03.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Работодателите ще имат електронен достъп до регистъра на болничните листове, съобщиха от Националния осигурителен институт (НОИ).

От организацията предоставят нова електронна услуга за справки, предназначена за осигурителите, които подават документи за изплащане на парични обезщетения от Държавното обществено осигуряване (ДОО). 

Информацията ще се ползва от работодателите, когато попълват приложение 9 към Наредбата за паричните обезщетения и помощи от ДОО, в което се отразяват данни за продължителността на болничния, стажа и осигуровките на служителя. 

Справката е достъпна на интернет страницата на НОИ, в рубриката "Е-услуги". За получаване на необходимата информация от регистъра се въвежда ЕГН на осигуреното лице и уникален номер на болничен лист. 

Справката дава информация за датата на издаването, периода на временната неработоспособност, датата на постъпване на данните в Електронния регистър на болничните листове и актуалния статус на конкретния болничен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още