IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ремонтът на трамвайното трасе по бул. "Цар Борис III" в София ще струва над 40 млн. лв.

Реконструкцията се финансира със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

13:37 | 29.05.17 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Столичната община публикува обществената поръчка за ремонт на трамвайното трасе на линия №5 – по бул. „Цар Борис III” от „Княжево“ до „Съдебната палата“.

Реконструкцията на трасето е заложена във втората фаза на проекта за интегриран столичен градски транспорт, изпълнението на дейностите по която се финансира със средства от оперативната програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Очакваната стойност на ремонта на трасето с обща дължина около 16 км без ДДС е почти 40,435 млн. лева. Няма да се ремонтира къс участък от трамвайния път около Руски паметник, който вече беше обновен.

Ремонтът на трамвайния път се планира да приключи за 20 месеца след сключването на договора с бъдещия изпълнител, вижда се от обявлението на поръчката.

Крайният срок за подаване на документи е 30 юни. Офертите се предвижда да бъдат отворени на 3 юли.

Втората фаза на проекта за интегриран столичен градски транспорт е на стойност над 200 млн. лева, като предвижда ремонт на още едно трамвайно трасе - по улица "Каменоделска" от булевард "Константин Стоилов" до обръщалото в "Орландовци" с дължина малко над 3 км. Обществената поръчка за този трамваен път беше публикувана в началото на април, като оферти се приемат до утре, 30 май.

Като част от проекта за интегриран градски транспорт ще бъдат доставени и 13 нови нископодови трамвая за над 40 млн. лева.

Предвиждат се и дейности за обновяване на детски градини и училища, както и публични пространства, които също ще се финансират със средства от оперативната програма за регионално развитие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
BogKa
преди 6 години
залагам 1 кебапче за 2, че Пеевски ще лапне чрез посредници, които "НЕ" познава ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 1
fras
преди 6 години
16 км - 40 млн.за трамвай, по съществуващо трасе.То по-скъпо от нова ж.п. линия за 160 км/ч, в това число гарите.Егати далаверата!Кой ще спечели - Трейс или някоя от новите фирми на Пеевски?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 1
BogKa
преди 6 години
Леле мале, тия цифри за нищо ги нямат ..... Направо да ставам един строител на тая линия за 1 година работа ще се пенсионирам и внуците ще осигуря .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още