IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мтел влиза в медийния бизнес

Операторът пуска три собствени спортни канала

12:22 | 12.01.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Българският телекомуникационен оператор Мтел се насочва към предоставянето на телевизионно спортно съдържание, като пуска собствени канали. Компанията планира да стартира канала Mtel Sport 1 още на 14 януари, а от 1 март - Mtel Sport 2 и EDGEsport. Това обяви старши директорът "Маркетинг" Симеон Донев пред журналисти.

Телекомът планира да представи над 20 различни групи спорт и над 250 състезания годишно. Трите канала ще са изцяло на български и ще излъчват съдържание 24 часа на ден, през цялата седмица.  Планирани са 18 хил. часа годишно, 8000 от които на живо. 

От компанията отказаха да разкрият размера на инвестицията, както и кой ще води планираните коментарни студиа за най-интересните събития.

По думите на Донев Mtel Sport 1 и 2 ще излъчват ексклузивно част от най-големите световни тенис турнири с българско участие.

Още в първия си ден Mtel Sport 1 ще предложи коментарно студио за футболната среща от холандското първенство ПСВ Айндховен - Екселсиор. Двата канала ще предават мачове и от руското и китайското първенство.  Ще се предава и баскетболната Евролига, както и  Националната хокейна лига на САЩ и Камада.

За първи път у нас любителите на бойните спортове ще могат да гледат състезанията на UFC,  както и други световни MMA събития - World series of fighting и Fight Nights Global.

Феновете на високите скорости ще могат да гледат NASCAR Sprint Cup.

EDGEsport ще заложи предимно на екстремните спортове - мотокрос, планинско колоездене, сърфинг, ски и сноуборд състезания

До 31 март клиентите на Mtel и blizoo ще могат да гледат трите канала безплатно, а от 1 април - с абонамент, добавяйки ги към редовния си месечен план. За абонатите на Mtel NOW достъпът остава безплатен и след 1 април.

От Мтел заявиха, че засега не водят преговори с кабелни оператори, но не изключват бъдещи такива. Все пак до сделка няма да се стигне в близките 4-6 месеца, уточни още Донев 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:49 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още