IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street търсят посока след смесените икономически данни

Единствено Nasdaq Composite излезе на положителна територия, подкрепен от технологичните и здравните компании

17:47 | 11.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Индексите на Wall Street търсят посока след смесените икономически данни

Борсовите индекси на Wall Street започнаха днешната сесия на негативна територия, след като данните за продажбите на дребно през май разочароваха инвеститорите с неочаквания си спад. Малко след това обаче повишението на индекса на потребителското доверие изведе Nasdaq Composite на положителна територия, за което помогнаха главно технологичните и здравните компании.

Преди началото на сесията днес стана ясно, че индексът, който следи оборота на веригите за търговия на дребно в САЩ, се е понижил с 1,2% през май, което е най-силното му понижение за последните девет месеца. За това допринася сдържаността на домакинствата в техните покупки на строителни материали и автомобили, след като заетостта в частния сектор се увеличи слабо през май.

Малко след началото на търговията обаче излезе индексът на потребителското доверие на Мичиганския университет, който се увеличи повече от очакваното до 75,5 пункта през юни в сравнение със 73,6 през май. Икономическите нагласи на потребителите в САЩ са важен ориентир за техните разходи в бъдеще, които са източник на около 70% от брутния вътрешен продукт на страната.

Индексът на 30-те най-големи и често търгувани американски компании Dow Jones IA губи 0,2% до 10 157,41 пункта час след началото на търговията. Широкият S&P 500 в същото време пада с 0,1% до 1 085,45 пункта, докато на борсата Nasdaq главният индекс Nasdaq Composite се повишава с 0,6% до 2 230,44 пункта. Вчерашната търговия донесе силен ръст и на трите индекса от около 3%.

Най-търгувани в началото на днешната сесия са книжата на Citigroup, BP, Bank of America Corporation и Pfizer. Златото поскъпва с 4,30 долара до 1 1226,40 долара за тройунция, а цената на петрола се понижи с близо 1,50 долара до 73,99 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:06 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още