IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чуждестранните инвеститори масово разпродават акции в Азия

За пръв път от повече от година чужденците са нетни продавачи на повечето от основните пазари в региона

09:44 | 16.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Чуждестранните инвеститори масово разпродават акции в Азия

Някои от основните пазари в Азия изведнъж са се оказали неперспективни за чуждестранните инвеститори, става ясно от статистиката за търговската активност през май. Тя показва, че за пръв път от повече от година насам чужденците са нетни продавачи на акции.

През май чуждестранните играчи са продали акции за нетната сума от 20 млрд. долара на пазарите в Япония, Южна Корея, Индия, Индонезия, Филипините, Тайланд и Тайван, се посочва в материал на японския вестник Nikkei.

Това означава, че разпродажбите в региона са били най-мащабни от октомври 2008 година насам – месецът след фалита на американската инвестиционна банка Lehman Brothers, който хвърли финансовите пазари в паника.

В Япония през май чужденците са били нетни продавачи на акции на стойност 6,5 млрд. долара, докато в Южна Корея са били продадени нетно ценни книжа за 5,3 млрд. долара. От пазара в Тайван са били изтеглени 4,1 млрд. долара, а от Индия – 1,9 млрд. долара.

От разгледаните пазари единствено във Филипините се наблюдава нетен приток на чуждестранни инвестиции в акции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:08 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още