IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Палм Джумейра се появи и на златна монета

Министър-председателят на ОАЕ и осмото чудо на света са от двете страни на златната монета, която представя Дубай пред света

13:19 | 16.06.10 г.
Палм Джумейра се появи и на златна монета

Мотивирани от големия интерес и високата цена на златото, дубайският търговски център Dubai Multi Commodities Center (DMCC) и Световният съвет по златото пуснаха най-новата версия златна монета от серията „Гледки от Дубай“.

Новата монета съдържа образа на Негово Превъзходителство Шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум, вицепрезидент и министър-председател на ОАЕ и владетел на Дубай, а от другата страна е изобразено осмото чудо на света – Палм Джумейра (изкуствено построена система от острови).

Монетата е изработена от 24-каратово злато с разрешението на Световния съвет по златото. Монетите от серията „Гледки от Дубай“ имат за цел да представят на света Дубай и да покажат, че емиратството е важно средище на златото за региона от Средния Изток.

Монетите са в няколко размера – от 34 гр, 17 гр, 8,5 гр и 3,4 гр и се продават в безмитните магазини в Дубай, както и в някои бижутерски магазини в емирството. Те имат и колекционерска стойност.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:49 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още