IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НАП ще проверява и концертите на Металика и Рамщайн

Само от концертите на AC/DC и Lord of the Dance в София в бюджета са внесени данък печалба и осигуровки за повече от 90 хил. лв.,

10:53 | 17.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
НАП ще проверява и концертите на Металика и Рамщайн

След масовото присъствие на инспектори от столичната дирекция на Националната агенция за приходите (НАП) на концертите на AC/DC и Lord of the Dance, служителите на дирекцията ще правят проверки и на предстоящите в края на юни фестивали Park Live и Sofia Rocks, съобщиха от агенцията.

Отново съвместно с полицията, данъчните ще извършват наблюдение и контрол на входовете на терминал 2 на летище София и на националния стадион, където ще се проведат концертите. Инспекторите от приходната агенция ще следят за броя на хората, които влизат, за наличието на фалшиви билети за вход, за отчитането на приходите от концерта.

Ще се проверява дали организаторите начисляват дължимия данък върху възнаграждението на всеки един от чуждестранните изпълнители, участващи в концертите, както и дали за лицата, наети по граждански договори за даден концерт, се начисляват и декларират дължимите данъци и осигуровки.

Освен това данъчните ще проверяват и амбулантните търговци, които продават сувенири, чадъри, напитки, храна или други дребни вещи. Инспекторите ще следят за произхода на продаваните стоки и придружаващите ги документи. След приключване на изявите ще се засичат отразените от търговците продажби чрез касовите апарати.

Само от концертите на AC/DC и Lord of the Dance в София в бюджета са внесени данък печалба и осигуровки за повече от 90 хил. лв., каза Светлана Паунова, директор на ТД на НАП София.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:07 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още