IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руската Сбербанк планира придобивания в Източна Европа

Засега интересът на финансовата институция е насочен към банки в Украйна и Полша

10:33 | 19.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Руската Сбербанк планира придобивания в Източна Европа

Руската банка Сбербанк, която е най-големият кредитор на руския пазар, обяви, че е един от най-значителните потенциални купувачи в Източна Европа, като ще търси бърз растеж на дейността си в чужбина, съобщава Ройтерс.

Контролираната от държавата финансова институция има пазарна капитализация от 54 млрд. долара и излиза от кризата с много свободен кеш, на който разчита за изпълнението на целите си за мащабна експанзия в чужбина

„Сбербанк е един от най-големите потенциални купувачи в Източна Европа, очевидно е... Но засега все още не сме установили по-конкретни планове”, е казал членът на Съвета на директорите на банката Андрей Донских по време на икономически форум в Санкт Петербург.

Към момента е известно само, че се предвижда придобиването на банка в Украйна, а според публикации в британски медии интерес е проявен и към полската Bank Zachodni BZWB.WA.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още