IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия обеща да пусне полетите на България Ер до Новосибирск

След конфликта с неполучаването на разрешение за полети от българската компания и ответната ни реакция зам.-транспортните министри от двете страни в крайна сметка се разбраха

10:05 | 23.06.10 г. 3
Автор - снимка
Създател
Русия обеща да пусне полетите на България Ер до Новосибирск

Русия е поела ангажимента да гарантира изпълнението на цялата планирана летателна програма на България ер за страната за летния сезон.

Това съобщиха от българското транспортно министерство, откъдето уточняват, че са водени разговори по темата между заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Камен Кичев и заместник-министъра на транспорта на Руската федерация Валерий Окулов.

До момента всеки един заявен полет от българската авиокомпания беше одобряван индивидуално от руските летателни власти.

В началото на месеца стана ясно, че България Ер не е получила разрешение за редовни полети по маршрута Варна-Новосибирск-Варна и Бургас-Новосибирск-Бургас. Като ответна реакция страната ни заплаши, че може да не допусне полетите на руската авиокомпания S7 Airlines от Новосибирск до Варна и Бургас. Конфликтът заплашваше да провали лятната почивка в България на немалко руски граждани.

По време на разговорите двете страни са се споразумели да бъде проведена следваща среща през месец октомври тази година. На нея ще бъдат уточнени полетите между България и Русия за следващия летен сезон. Двамата заместник-министри са се договорили подобни да бъдат провеждани регулярно, тъй като последната е била през 2008 г.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:28 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
varna
преди 13 години
Вярно - дърпам си думите назад - ще летят самолетите ни, поне това лято...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
Невена08
преди 13 години
Е, казали са, че ще летим това лято, пък другото вече.. ще говорят октомври
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
varna
преди 13 години
И какво са се разбрали?! Да се срещнат през октомври(!), че да се разберат. Дотогава няшите самолети няма да летят, ама тяхните ще летят. Братушките пак по братски са разрешили въпроса....Твойта работа е уредена - аз говорих с човека, той каза "ще видим!"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още