IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Консумацията на студен чай у нас нарасна с 18% през полугодието

Ръстът при консумацията на билковите безалкохолни напитки за 2009 г. нарасна с 5,6% на годишна база

13:50 | 23.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Консумацията на студен чай у нас нарасна с 18% през полугодието

За първите шест месеца на 2010 г. ръстът на консумацията на студен чай у нас е 18% в сравнение със същия период на предходната година, по данни на Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България.

Оттам припомнят, че за 2009 г. ръстът при консумацията на билковите безалкохолни напитки нарасна с 5,6% на годишна база.

На пазара се наложиха студени чайове с екстракти от зелен и черен чай, гинко билоба, ройбос и други, посочват от асоциацията. Освен в групата на студените чайове, билковите екстракти могат да се използват и при разработването на напитки на основата на сокове или на основата на минерална вода.

Българската безалкохолна промишленост има значителен опит в използването на билкови екстракти в много напитки и очаква производителите на екстракти да предложат по-широка гама от билковото разнообразие на природата ни, коментират още от асоциацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:48 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още