IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мария Шарапова с $25 млн. начело в руския Forbes

Сред богатите знаменитости в Русия има голям брой спортисти, които се конкурират със звездите от шоубизнеса

17:06 | 23.07.10 г.
Мария Шарапова с $25 млн. начело в руския Forbes

За шеста поредна година начело в класацията на 50-те най-богати и известни руски звезди, съставена от рускоезичната версия на списание Forbes, е тенисистката Мария Шарапова с 25 млн. долара в актива си.

Общо в списъка с богатите руснаци има 14 спортисти. В първата десятка попадат трима – това са хокеистът Александър Овечкин (12 млн. долара - 3 място), футболистът Андрей Аршавин (8,3 млн. долара - 5 място) и фигуристът Евгений Плющенко (1,6 млн. долара и 8 място).

Сребърният медал в състезанието по богатство е за певицата Алла Пугачова. За година тя е спечелила общо 4,5 млн. долара. Седми е Филип Киркоров с 5 млн. долара, а Дима Билан е шести с 3,7 млн. долара.

Мястото в крайната класация зависи не само от сумата, която е била заработена през годината, но и от вниманието от страна на средствата за информация и зрителите. В първия случай е включен броят на публикациите в медиите, а във втория - колко пъти името е търсено в рускоезичната търсачка "Яндекс".
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:18 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още