IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите в САЩ се колебаят след силния ръст вчера

Финансовите резултати на Microsoft и Ford Motor смекчиха притесненията около резултатите от стрес теста на банките в Европа

17:50 | 23.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Индексите в САЩ се колебаят след силния ръст вчера

Последната за тази седмица борсова сесия в САЩ започна с колебливи движения на индексите и в двете посоки, след като инвеститорите предпочетоха да заемат предпазливи позиции в очакване на резултата от стрес тестовете на най-големите 91 банки в Европа.

По-добрите от очакваното финансови резултати на Microsoft и Ford Motor смекчиха пониженията от началото на сесията, след като търговията вчера донесе силни повишения на индексите от по над 2%, след като отчетети на 3M, Caterpillar, AT&T и UPS поднесоха приятни изненади на инвеститорите.

Dow Jones Industrial Average, който включва 30-те най-големи и активно търгувани компании в САЩ, се повишава с 0,3% до 10 353,63 пункта един час след началото на сесията.

Широкият S&P 500 остава почти без промяна на ниво от 1 093,11 пункта. Леко на отрицателна територия остава само Nasdaq Composite, който се понижава с 0,1% до 2 2248,79 пункта заради пониженията при технологичните компании.

За колебливите движения на индексите допринесе и новината за възможно понижение на кредитния рейтинг на Унгария от Moody's, което припомни, че дълговата криза в Европа не е приключила, пише CNN.

Акциите на Ford поскъпват с 3% до 15,53 долара на Нюйоркската фондова борса, след като отчете 2,6 млрд. долара печалба за второто тримесечие и най-големия положителен резултат в рамките на първите шест месеца за последните 12 години.

Новината за рекордните приходи на Microsoft през второто тримесечие обаче не успя да спре спада при нейните книжа, които поевтиняват с 0,5% до 25,70 долара за акция на борсата Nasdaq.

Още повече, със 7% до 111,58 долара, поевтиняват акциите на друг представител на технологичния сектор – Amazon. Тя обяви 45% ръст на печалбата за второто тримесечие, който обаче се оказа по-слаб от пазарните очаквания.

Поевтиняват и акциите на McDonald's въпреки 12-процентния ръст на печалбата на веригата за бързото хранене през второто тримесечие. Те се търгуват с понижение от 2% до 69,99 долара на Нюйоркската фондова борса.

Щатският долар поевтинява срещу еврото и лирата заради добрите икономически данни за британската икономика и бизнес доверието в Германия по-рано днес. Цената на петрола се понижава s 0,2% до 79,11 долара за барел, докато златото с доставка през август поскъпва с 2,50 долара до 1 198,10 долара на тройунция.

Доходността на щатските десетгодишни държавни облигации се покачва до 2,98% спрямо 2,93% вчера.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:03 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още