IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът започна седмицата над 79 долара

Засиленият риск апетит на инвеститорите повиши още и азиатските индекси, както и курса на еврото

09:30 | 26.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът започна седмицата над 79 долара

Цената на петрола започна седмицата малко над 79 долара за барел, след като резултатите от тестовете на банките в Европа показаха, че само седем от включените в него 91 банки не са успели да го преминат.

Това засили риск апетита на инвеститорите, като повиши и борсовите индекси в Азия, където MSCI Asia Pacific стигна едномесечен връх. Доброто представяне на европейските банки в стрес тестовете подкрепи и еврото, което напредва с 0,2% срещу долара до 1,2941 долара за евро към 9:25 ч. българско време.

Американският лек суров петрол с доставка през септември поскъпва с 0,1% до 79,03 долара за барел по време на днешната електронна търговия в Азия. Цената му приключи сесията в петък с понижение от 32 цента, или 0,4%, до 78,98 долара за барел.

Септемврийските фючърси на брента на свой ред поскъпват с 0,3% до 77,65 долара за барел в днешната електронна търговия. Цената им се понижи с 37 цента, или 0,5%, до 77,45 долара за барел в петък.

През последните 12 месеца цените на петрола са скочили с 16%. Търговията с петролни фючърси обаче може да стане по-волатилна през идните седмици заради очаквания тежък ураганен сезон в Атлантическия океан, който може да внесе смущения в доставките на петрол и природен газ.

Близо 50% от петролните платформи, разположени в Мексиканския залив, бяха затворени в неделя от регулаторите в САЩ заради приближаващата тропическа буря Бони.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още