IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарът на зелени сгради в САЩ се очаква да нарасне със 143% за пет години

Пазарът на зелени бизнес сгради се очаква да нараства с по 18,1% годишно за същия период от 35,6 млрд. долара до 81,8 млрд. долара

17:40 | 26.07.10 г.
Пазарът на зелени сгради в САЩ се очаква да нарасне със 143% за пет години

Стойността на пазара на зелени сгради в САЩ ще нарасне от 71,1 млрд. долара днес до 173 млрд. долара до 2015 г., което е повишение от 143%, сочи последното проучване на EL Insights, цитирано от списание Realtor.

Пазарът на зелени бизнес сгради се очаква да нараства с по 18,1% годишно за същия период от 35,6 млрд. долара до 81,8 млрд. долара.

Според анализаторите активното развитие на пазара на екологични сгради ще се случи благодарение на правителствени инициативи и специални фондове, които ще финансират използването на зелени строителни технологии.

Зеленото строителство ще промени значително по-широкия строителен пазар, посочват от EL Insights. Така например строителните работници все повече ще се стремят към обучителни програми за зелено строителство, компаниите ще отделят повече средства за екологични технологии, а жилищата със зелени характеристики ще се продават по-добре на пазара на имоти. Тези промени се очаква да доведат до спестявания за собствениците на бизнес и жилищни сгради.

В Европа също нараства интересът към инвестиции в енергийно ефективни сгради, в резултат на което се очаква те да заемат все по-голям дял от портфейлите на професионалните инвеститори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още