IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още две британски банки със силни отчети

Lloyds Banking Group излезе на печалба, положителният резултат на Standard Chartered се увеличава с 10%

14:17 | 04.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Още две британски банки със силни отчети

Още две от водещите британски банки показаха силни резултати за първото полугодие на 2010 година. След добрите отчети на HSBC и „лошата банка“ Northern Rock Asset Management, днес добро представяне показаха Standard Chartered и Lloyds Banking Group.

Печалбата преди данъци на Standard Chartered се увеличава с 10% на годишна база за първото полугодие на годишна база и достига 3,12 млрд. долара. Това е силен резултат за финансовата институция, която генерира над 80% от приходите си на азиатския пазар, съобщава ВВС.

Ключовото за банката събитие през първата половина на годината е набирането на 537 млн. долара от пазара в Индия, където бе осъществено листване на депозитарни разписки, с които да се търгува на борсата. Така Standard Chartered стана първата чуждестранна компания, осъществила това на индийския пазар.

Печалбата на Lloyds Banking Group за първите шест месеца пък възлиза на 1,6 млрд. лири, което е значително подобрение спрямо миналата година. Тогава бе отчетена загуба от 4 млрд. лири.

С основна заслуга за добрата печалба на банката, 41% от която е собственост на данъкоплатците, е понижаването на заделените за покриване на лоши кредити резерви. Те са се свили от 13,4 млрд. на 6,5 млрд. лири.

Приходите на Lloyds за периода нарастват с близо една трета до 12,5 млрд. лири, докато разходите са се свили с около 1 млрд. лири.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:10 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още