IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ryanair започва редовни полети между Пловдив и Лондон

Очаква се годишно по линията да бъдат превозвани около 30 хил. пътници

15:15 | 04.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Ryanair започва редовни полети между Пловдив и Лондон

„Летище Пловдив“ ЕАД и ирландската авиокомпания Ryanair са сключили договор за създаване на първата редовна двупосочна линия за превоз на пътници Лондон- Пловдив.

Това обявиха на съвместна пресконференция директорът на летището Дойчин Ангелов и Ласло Томаш, маркетинг мениджър на компанията. На събитието присъстваха още заместник-министърът на транспорта Камен Кичев и заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов, предаде БТА.

Създаването на тази целогодишна редовна линия ще доведе до 30 хил. души пътнически поток за година и разкриването на 30 работни места, съобщи Ласло Томаш.

Той уточни, че авиокомпанията ще извършва по два полета седмично, а първите пасажери ще могат да летят от Лондон до Пловдив на 2 ноември тази година.

Ласло Томаш отбеляза още, че компанията е подготвила специални промоционални цени на билетите с предварителна резервация от 32,99 евро. По думите му, ако дестинацията се развие успешно, до 2013 г. броят на пътниците може да нарасне до 200 хил. души годишно.

Заместник-министърът на транспорта Камен Кичев посочи, че със стартирането на новата маршрутна линия, Пловдив вече се явява на картата на авиационния бизнес на Европа. Той допълни, че държавата, в лицето на ресорните министерства, е свършила успешно своята работата за подпомагане на развитието на летище Пловдив, като е намалила наполовина летищните такси. Камен Кичев подчерта, че създаването на постоянна линия с редовни полети ще превърне Пловдив от чартърно сезонно летище в целогодишна дестинация.

Иво Маринов, заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма, коментира, че редовните полети между Лондон и Пловдив ще работят успешно за повишаване имиджа на страната ни, а също така и ще спомагат да се развие потенциала на Южна България като целогодишна туристическа дестинация.

По думите му редовните авиовръзки ще подпомогнат и развитието на транспорта и инфраструктурата в региона. В бъдеще всичко това ще направи летище Пловдив „врата към Южна България“, отбеляза още Маринов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още