IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американската борса нагоре в очакване на срещата на Фед

Седмицата започна позитивно, погледите са съсредоточени върху решението във вторник относно лихвите и прогнозите за развитието на икономиката

23:19 | 09.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Американската борса нагоре в очакване на срещата на Фед

Щатските индекси отбелязаха ръст в понеделник, като очакванията на инвеститорите бяха съсредоточени върху предстоящата във вторник среща на съвета за парична политика на Федералния резерв, който ще решава за нивото на основната лихва в страната и ще даде прогнозите си за икономиката.

Основните борсови индекси набраха скорост към края на сесията, след като към средата й бяха отстъпили леко от постигнатите по-рано през деня по-големи равнища.

Индексът на най-големите и най-търгувани компании на борсата в Ню Йорк Dow Jones Industrial Average затвори с повишение от 0,43% до 10 699 пункта. Само четири от 30 включени в него позиции отбелязаха понижения.

Широкият S&P 500 напредна с 0,55 на сто до 1128 пункта, а Nasdaq Composite добави 0,75 на сто към стойността си до ниво от 2306 пункта.

Най-печелившата позиция от Dow Jones IA се оказа тази на Cisco Systems. Oчаква се групата да оповести тримесечните си резултати във вторник. Средните прогнози на анализаторите са компанията да отчете ръст от 28% в продажбите си на годишна база до 10,9 млрд. долара.

Сред печелившите бяха и акциите на McDonald's Corp (+1,64%), след като веригата обяви по-силни от прогнозираните продажби за юли в обектите си по света.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:14 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още