IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Walt Disney скочи с 40% за година

Приходите на филмовите студия на Disney са се увеличили с 30% на годишна база заради филмите „Железният човек 2“ и „Алиса в страната на чудесата“

09:51 | 11.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Walt Disney скочи с 40% за година

Печалбата на медийната компания Walt Disney се е увеличила с 40% през последните 12 месеца, водена от нарастващите продажби на телевизионните й канали и филмови студия, предаде CNN.

През третото си фискално тримесечие базираната в Калифорния компания е излязла на нетна печалба от 1,3 млрд. долара, или 67 цента на акция, което надмина очакванията на анализатори за нетна печалба на акция от 58 цента.

Преди година положителният й финансов резултат е бил в размер на 954 млн. долара, или 51 цента на акция.

Приходите на Walt Disney за трите месеца до 30 юни се увеличават с 16% на годишна база до 10 млрд. долара, също надминавайки прогнозите на пазарни анализатори. Продажбите на телевизионното й звено нарастват с 19% през разглеждания период, главно заради добрите приходи на спортния канал ESPN.

Рекламните приходи на Walt Disney нарастват с 31% през изминалото тримесечие именно заради важни спортни събития, като Световното първенство по футбол.

Приходите на филмовите й студия в същото време са се увеличили с 30% на годишна база заради доброто представяне на филмите „Железният човек 2“, „Алиса в страната на чудесата“ и „Играта на играчките 3“.

Приходите на тематичните й паркове, които са второто по големина подразделение на Walt Disney, се повишават със скромните 3% на годишна база, което показва, че потребителите остават сдържани в разходите си за развлечения.

Акциите на Walt Disney поскъпват с 0,9% до 35,61 долара за акция в часовете на днешната електронна търговия на Нюйоркската фондова борса. Компанията, която участва в индекса Dow Jones IA, е добавила 10% към пазарната си капитализация през тази година до 69 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:04 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още