IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скокът в потребителското доверие повиши индексите на Wall Street*

Индексът на потребителското доверие в САЩ се повиши неочаквано до 53,5 пункта през август

17:35 | 31.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Скокът в потребителското доверие повиши индексите на Wall Street*

Подобряването на икономическите нагласи на американските потребители през август даде положителен тласък на борсовите индекси в САЩ и им помогна да преодолеят пониженията си в началото на сесията днес.

Dow Jones Industrial Average, който обединява 30 от водещите борсови компании в страната, напредва с 0,4% до 10 049 пункта в средата на търговията. Широкият S&P 500 нараства с 0,37% до 1 053 пункта, след като губеше 0,7 на сто в самото начало на сесията. Индексът на всички компании от Nasdaq – Nasdaq Composite, се повишава с 0,2% до 2 124 пункта.

Преди началото на днешната сесия стана ясно, че цените на имотите в 20-те най-големи града в страната са намалили темповете си на годишен ръст до 4,2% през юни заради намаляващата активност на пазара от страна на купувачите.

Оживлението на пазара на недвижимо имущество в началото на тази година е започнало да избледнява с изтичането на правителствените програми за подпомагане на купувачите на първи имот и затруднените собственици на жилища.

Обнадеждаващи обаче бяха данните за индекса на потребителското доверие в САЩ на организацията с нестопанска цел Conference Board. Той се повиши неочаквано до 53,5 пункта през август, като остава в оптимистичната зона над 50 пункта за шести пореден месец.

Икономистите очакваха понижение на показателя до 50,7 пункта през август от 51 пункта за юли. За да продължат да се подобряват потребителските нагласи за икономиката обаче е необходимо увеличение на заетостта в САЩ. Правителствените данни за пазара на труда в края на тази седмица обаче вероятно ще покажат, че още 100 хил. работни места са били закрити в страната през август.

По-късно днес Федералният резерв ще публикува доклад от последното си лихвено решение през август, когато реши да влага средствата, освободили се от падежирали ипотечни ценни книжа, в американски държавни ценни книжа. По този начин централната банка ще поддържа размера на ликвидността, която вля в икономиката през последните две години, за да насърчи отпускането на заеми.

Акциите на 3Par поевтиняват с 0,8% до 31,56 долара в началото на сесията след последната оферта за нейното придобиване от страна на Hewlett-Packard, която влезе в съперничество с Dell.

*Актуално към 19:30 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:21 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още