IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Засилва се интересът към инвестиции в имоти в Европа

Редица компании привличат нови капитали, за да се възползват от инвестиционните възможности на континента

15:30 | 07.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Засилва се интересът към инвестиции в имоти в Европа

Краят на летния сезон бе белязан от редица инициативи за привличане на нови капитали за инвестиции в бизнес имоти в Европа, които доказват стабилизацията в сектора и повишения интерес от страна на инвеститорите към пазара.

Сред най-мащабните бе международният инвестиционен мениджър ING Real Estate Select, който завърши процеса по набиране на 500 млн. евро от страна на международни институционални инвеститори.

Сред инвеститорите са основно холандски институции, а стратегията на компанията е насочена главно към вложения на пазарите на имоти в САЩ и Азия.

Наред с това германският инвестиционен мениджър iii-investments обяви създаването на нов фонд, насочен към германски инвеститори, целящ вложения в цяла Европа. Фондът ще цели да привлече капитали на стойност до 400 млн. евро, като ще използва до 50% ливъридж.

iii-investments е подразделението за инвестиции в имоти на HypoVereinsbank, част от групата на UniCredit Group.

Същевременно бе обявено, че друг фонд мениджър – Vicus Capital Advisors – планира да създаде нов инвестиционен фонд, насочен към пазара в балтийските републики. Фондът ще инвестира в търговски имоти и проекти в процес на развитие, като ще разполага с капитал от 60 млн. евро.

В средата на август бе съобщено, че инвестиционният фонд European Outlet Mall Fund (EOMF) също планира нови придобивания на търговски имоти в Европа.

От друга страна подобреният инвестиционен климат в Европа бе потвърден и от решението на Morgan Stanley да отвори отново замразения си инвестиционен фонд за имоти P2 Value в началото на ноември. През есента на 2008 г. банката наложи забрана за акционерите на фонда да изтеглят капитали.

Въпреки подобрените очаквания компанията първо ще трябва да понижи счетоводната стойност на целия фонд до между 820 и 870 млн. евро от настоящите 922 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:29 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още