IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Набират мениджъри за фонд по инициативата JEREMIE

Документи на кандидатите се приемат от Европейския инвестиционен фонд до 2 ноември 2010 г.

15:21 | 08.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Набират мениджъри за фонд по инициативата JEREMIE

Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) обяви поканата за набиране на фонд мениджъри на първия от трите вида фондове – venture capital, които предстои да бъдат учредени по инициативата JEREMIE. Това съобщиха днес от дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност" в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ), която е Управляващ орган по оперативна програма (ОП) „Конкурентоспособност“. Документи на кандидатите се приемат до 2 ноември 2010 г.

През юли от МИЕТ съобщиха, че посоченият конкурс ще бъде обявен до средата на август.

Процедурата се реализира с финансовата подкрепа на ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по нея е 21 млн. евро.

ЕИФ е управляващ средствата по приоритетна ос 3 на ОП „Конкурентоспособност", която се изпълнява посредством инициативата JEREMIE.

От министерстовто припомнят, че фондът за стартиращи малки компании – venture capital, ще започне дейността си с капитал от 30 млн. евро, като 21 млн. евро от тази сума са за сметка на JEREMIE, а останалите средства трябва да бъдат осигурени от фонд мениджъра.

Останалите два вида фонда по инициативата – growth equity (за малки компании в процес на развитие) и mezzanine (смесен инструмент между дялови инвестиции и заеми) ще бъдат с капитал от по 60 млн. евро. Половината от тази сума е осигурена за сметка на JEREMIE.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още