IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайска компания атакува Европа с електрически автомобили

Според експертите на RWE до 2015 г. по европейските пътища ще се движат над 300 000 изцяло електрически и хибридни автомобила.

20:14 | 16.09.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Китайска компания атакува Европа с електрически автомобили

Китайската автомобилостроителна компания BYD/Build Your Dreams от 2011 година ще започне да внася електрически автомобили в Германия, съобщава DPA.

Заедно с енергийния концерн RWE китайската компания планира "десант", съобщиха представители на двете компании.

Следващата стъпка ще бъде комплексно предложение за цяла Европа - BYD ще доставя електрическите автомобили, а RWE ще предостави колонки за бързо зареждане и необходимото електричество. Хибридният автомобил BYD F3DM, чиито батерии се зареждат през контакт, вече е на китайския пазар и изминава на ток от 60 до 100 километра.

Изцяло електрическият модел E6 с едно зареждане на батериите пък изминава 300 км, а на "електростанцията" презареждането би трябвало да стане за по-малко от час.

BYD планира от 2012 г. да предлага автомобилите си предимно на европейския пазар, където разпространението на електрически автомобили се подкрепя от правителствата. Според експертите на RWE до 2015 г. по европейските пътища ще се движат над 300 000 изцяло електрически и хибридни автомобила.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
airaglub
преди 13 години
Оказва се че дръпнатите постепенно ще ни окупират с продукцията си която е най конкурентноспособната за сега, а ги управляват комунисти!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още