IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повечето щатски индекси завършиха на зелено след волатилна сесия

Индексите се изкачиха с 8% от дъното в рамките на по-малко от два месеца, така че може да очакваме и някаква корекция, коментират анализатори

23:22 | 16.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Повечето щатски индекси завършиха на зелено след волатилна сесия

Въпреки че се колебаеха между малки печалби и загуби през по-голямата част от деня, повечето щатски индекси завършиха на зелено, след като окуражаващите данни за заетостта успяха да неутрализират разочароващите прогнози за производството в района на Филаделфия и FedEx Corp..

„Данните за безработицата бяха изненадващо добри, но новините от Филаделфия и FedEx бяха доста по-лоши. Така или иначе вече сме свикнали да очакваме данните да са смесени“, казва Номан Али инвестиционен директор на MFC Global Investment Management

„Индексите се изкачиха с 8% от дъното в рамките на по-малко от два месеца, така че може да очакваме и някаква корекция“, допълва той.

Dow Jones Industrial Average се повиши с 0,21% до 10595 пункта. Standard & Poor’s 500 Index се понижи с 0,04% до 1125 пункта, като от 10-те индустриални групи на индекса най-слабо се представиха компаниите от енергийния сектор, а технологичните компании спечелиха позиции.

Nasdaq Composite Index се повиши с 0,08% до 2303 пункта.

„Обемите бяха слаби, все още има прекалено много несигурност на пазара, така че е трудно да се заеме позиция на едната или другата страна“, казва Нейт Петерсон, главен анализатор в Charles Schwab.

Акциите на FedEx Corp. се понижиха с над 3,5% след като прогнозите за печалбата на компанията за 2010 г. разочароваха пазара.

Federal Reserve Bank of Philadelphia обяви, че въпреки очакванията за растеж производството в района през месеца се е свило.

От друга страна федералното правителство обяви, че новите молби за помощи за безработни през миналата седмица са намалели, което беше приятна изненада за Wall Street.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още