IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мерят качеството на въздуха в София

Мобилна лаборатория ще анализира въздуха в ден със и без автомобили

11:28 | 20.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Мерят качеството на въздуха в София

Мобилна лаборатория за контрол качеството на атмосферния въздух към Изпълнителната агенция по околна среда ще извърши сравнителни замервания за качеството на въздуха в столицата, съобщиха от Столична община.

Измерванията се правят по искане на общината и са част от инициативите, включени в календара на Европейската седмица на мобилността.

Лабораторията ще бъде позиционирана утре в 10.00 ч. от източната страна на сградата на Народното събрание, до градинката между Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“ и Националната художествена академия, където на 22 септември ще бъде спряно движението на автомобили.

Ще бъдат представени данни за концентрациите на основни и специфични показатели за качеството на въздуха в ден с нормален автомобилен трафик - 21 септември, и в ден без автомобили - 22 септември.

Лабораторията ще измери наличието на фини прахови частици (ФПЧ10), озон, азотен оксид, азотен диоксид, въглероден оксид, серен диоксид, сероводород, амоняк, метан и неметанови въглеводороди, както и метеорологични показатели (посоката и скоростта на вятъра, температура и влажност на въздуха, атмосферно налягане).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:35 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още