IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fannie Mae прави всичко възможно, за да се отърве от имотите на длъжници

Американският банков гигант предлага стимули за купувачи и брокери на имоти

12:11 | 24.09.10 г.
Fannie Mae прави всичко възможно, за да се отърве от имотите на длъжници

Американският ипотечен гигант Fannie Mae изглежда прави всичко по силите си, за да се отърве от огромния инвентар имоти на длъжници, които са станали банкова собственост, след като не е успял да ги продаде на търг, пише CNBC.

Компанията притежава 129 310 такива еднофамилни имота към края на второто тримесечие, което е над два пъти повече в сравнение с второто тримесечие на 2009 г.

Никак не е изненадващо, че Fannie иска да се отърве от имотите си възможно най-скоро, особено след като броят на отнетите от банките имоти в САЩ достигна нов рекорд през август, а жилищните цени отново отслабват.

Какво прави Fannie? Компанията подновява изтекла програма, според която купувачите на нейните имоти получават сума, равна на „3,5% от окончателната продажна цена, която може да се използва за разходите по финализиране на сделката, включително за гаранция.“

Освен това Fannie се опитва да привлече на своя страна и брокерите на имоти. „Посредниците от страна на продавача ще получат бонус от 1500 долара. Офертата важи от 23 септември и трябва да приключи до 31 декември 2010 г.“

„Продължаваме да търсим начини да предлагаме стимули на купувачи, които отговарят на условията ни и които ще живеят в имотите в дългосрочен план“, казват от компанията.

През първата половина на тази година Fannie е продала около 87 хил. имота. Ако продаде половината от това количество, защото срокът е три месеца, а не шест, ще трябва да изплати малко над 65 млн. долара на брокери на имоти, без да броим помощта за купувачите в размер на 3,5%. Изглежда компанията наистина се притеснява за растящия си инвентар от имоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:28 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още