IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Канадският вариант на iPad – PlayBook

Създателите на BlackBerry излизат на пазара с таблет компютър, конкурент на iPad

11:26 | 28.09.10 г.
Канадският вариант на iPad – PlayBook

Конкуренцията между създателите на iPad и BlackBerry изглежда започва да придобива истински очертания.

Канадската компания Research in Motion (RIM), известна с многофункционалния телефон BlackBerry, представи в Сан Франциско нов таблет компютър, наречен PlayBook, предадоха АФП и АП.

PlayBook ще бъде на американския пазар в началото на 2011 г. и на пазара в други страни през второто тримесечие догодина. Ще бъде конкурент на iPad и на други модели, представени или пуснати на пазара като малкия Streak на Dell или Galaxy Tab на Samsung, посочва АФП.

PlayBook е замислен предимно за корпоративни клиенти. Тежи около 400 грама, екранът му е малко по-малък от този на iPad – 7-инчов LCD дисплей, двоен процесор, Wi-Fi и Bluetooth. Устройството има две камери - отпред и отзад. Той ще може да действа като втори, по-голям екран за телефон BlackBerry с безжична връзка. Когато връзката се прекъсне, например ако потребителят се отдалечи с телефона - на таблета няма да се виждат никакви данни или информация като служебни електронни писма.

PlayBook ще действа и самостоятелно, каза един от директорите на RIM Джим Балсили, цитиран от АП.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:51 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още