IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Събраха $2,6 млн. от продажбата на предмети на изкуството на Lehman Brothers

Средствата от търга обаче покриват съвсем малка част от дълговете на фалиралата банка, които са в размер на $613 млрд.

09:48 | 30.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Събраха $2,6 млн. от продажбата на предмети на изкуството на Lehman Brothers

Опитите за събиране на средства за покриване на дълговете на фалиралата инвестиционна банка Lehman Brothers продължават. Благодарение на търг за продажбата на предмети на изкуството са били събрани още 2,6 млн. долара, които обаче са минимална част от общия дълг, възлизащ на 613 млрд. долара, предава Ройтерс.

На търг, организиран в Лондон от Christie's, са били продадени множество предмети, като в наддаването са участвали над 1 400 души. Около 300 от тях са се включили в търга по интернет, допълва агенцията.

Сред продадените предмети е било триметрово лого, което е стояло на европейската централа на финансовата институция. Постигнатата цена е 66 500 долара, което надхвърля 15 пъти предварителните очаквания.

Плакет, който отбелязва откриването на офиса от британския премиер Гордън Браун пък, е бил оценен на 45 400 долара. Сред другите продадени предмети са мебелировка и творби на изкуството, сред които портрет на певицата Мадона от Гари Хюм, продаден за 115 735 долара.

Lehman Brothers банкрутира през септември 2008г., записвайки най-големия фалит в корпоративната история на САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:17 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още