IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на петрола расте за трети ден, златото с нов рекорд

Декемврийските фючърси на златото се търгуват за над 1 354 долара за тройунция

09:29 | 07.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола расте за трети ден, златото с нов рекорд

Цената на петрола се повишава за трети пореден ден в днешната електронна търговия в Азия, след като поевтиняването на долара увеличи интереса към енергийните суровини като алтернативна инвестиция.

Данните за спада в запасите от бензин на САЩ, публикувани вчера от министерството на енергетиката на страната, също допринесоха за скока в цените на международните петролни борси в Лондон и Ню Йорк.

Докладът показа, че резервите от бензин на рафинериите в САЩ са намалели с 2,65 млн. барела до 219,9 млн. барела през миналата седмица, пише Bloomberg.

Американският лек суров петрол с доставка през ноември поскъпва с 0,6% до 83,69 долара за барел, след като цената му нарасна с 0,5% в сряда, достигайки 83,23 долара за барел. За това помогна спадът в курса на долара срещу повечето основни валути, предизвикан от очакванията, че Федералният резерв ще предприеме нови мерки за насърчаване на икономиката чрез увеличаване на доларите в обращение.

Сортът брент поскъпва с 0,4% до 85,40 долара за барел в днешната електронна търговия на петролната борса в Лондон. Вчерашната сесия завърши с ръст в цената му от 0,3% до 85,06 долара за барел.

Петролът се търгува при най-високите си нива от началото на май. Цената му се е повишила с 5,3% през тази година.

Междувременно златото с незабавна доставка постави за трети пореден ден ценови рекорд, като цената му се повиши до 1 352,95 долара за тройунция. Декемврийските фючърси на златото в същото време се търгуват за над 1 354 долара за тройунция, отбелязвайки също рекордно високи нива.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още