IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските фондови борси отвориха със спад

Инвеститорите очакват доклада от последната среща на Федералния резерв и финансовите резултати на Intel за изминалото тримесечие

17:54 | 12.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Щатските фондови борси отвориха със спад

Борсовата сесия в САЩ започна с понижения на трите водещи индекса в очакване на първата вълна от финансови отчети за изминалото тримесечие. Засилените опасения, че затягането на паричната политика в Китай може да навреди на световната икономика, също оказаха натиск върху котировките. 

Индексът на 30 от най-големите и ликвидни американски компании Dow Jones Industrial Average намалява с 0,6% до 10 947 пункта час след началото на сесията. Широкият индекс S&P 500 се понижава с 0,4% до 1 160 пункта, а на борсата Nasdaq главният индекс Nasdaq Composite губи 0,3% до 2 395 пункта.

Сесията в понеделник донесе леки повишения на индексите, като Dow Jones се задържа над считаните за психологическо ниво 11 хил. пункта за втори пореден ден.

Инвеститорите предпочетоха да заемат предпазливи позиции в очакване на доклада от последната среща на Федералния резерв, състояла се на 10 септември. Причина за това станаха нарастващите очаквания за ново инжектиране на ликвидност в икономиката, което според анализатори може да дойде през ноември.

Вчерашното изказване на един от членовете на управителния съвет на Федералния резерв Джанет Йелън обаче смути инвеститорите, след като тя предупреди за рисковете от прекалено либералната парична политика.

Освен това след края на днешната сесия излизат и финансовите резултати на технологичния гигант Intel за изминалото тримесечие. Акциите на компанията поевтиняват с 0,2% до 19,52 долара в ранната сесия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още