IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Военните дават на Варна 56 декара в района на Морската градина

Теренът ще се ползва за изграждане на различни места за отдих, спорт и развлечения, вероятно там ще бъде преместен и Военноморският музей

16:53 | 21.10.10 г.
Военните дават на Варна 56 декара в района на Морската градина

Министерството на отбраната (МО) е готово да предостави на Варна терен от 56 декара в района на Морската градина, съобщи днес кметът на града Кирил Йорданов, цитиран от БТА.

В общината е получено писмо от министър Аню Ангелов, в което е посочено, че прехвърлянето на имота ще се осъществи при две условия. Теренът трябва да бъде деактуван като публична общинска собственост, а общината да опрости данък „сгради“ и такса „смет“ за имотите на МО в града.

Теренът, който министерството предоставя на Варна, ще се ползва за изграждане на различни места за отдих, спорт и развлечения, посочи Йорданов. Най-вероятно там ще бъде преместен и Военноморският музей.

Заради многобройни жалби от частния бизнес кметът ще направи предложение до Общинския съвет такса „смет“ за фирмите да се изчислява на база на отчетната стойност, а не на данъчната оценка на имота, съобщи още Йорданов. Той посочи, че ако не бъде предприета тази стъпка, фирмите ще плащат в пъти по-високи такси в сравнение с миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още