IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лихвите по новите кредити и депозити на фокус през седмицата

Размерът на лошите и преструктурирани кредити в края на септември, аукцион за 7-годишни ДЦК и застрахователното издание на Клуб Investor.bg са другите акценти през седмицата

07:52 | 25.10.10 г.
Лихвите по новите кредити и депозити на фокус през седмицата

През седмицата се очаква публикуването на повечето от неконсолидираните отчети на публичните дружества за деветмесечието на 2010 г. Крайният срок за това е 1 ноември (следващия понеделник). Investor.bg стартира специална секция, където може да проследите всички новини, посветени на отчетите за третото тримесечие на годината.

В понеделник (25 октомври) ще се проведе аукцион за ДЦК с оригинална срочност 7 години, деноминирани в лева.

В този ден БНБ ще обяви паричната статистика към края на септември 2010 г., от която ще стане ясни актуалният размер на лошите и преструктурираните кредити и размерът на кредитния портфейл към края на септември. БНБ ще информира и за брутния външен дълг към края на август 2010 г.

Същият ден ще се проведе общо събрание на акционерите на Слънце Стара Загора-Табак АД, на което ще се гласува за издаване на облигации в размер на 10 млн. евро.

Във вторник (26 октомври) от 18:30 ч. ще се проведе поредното издание на Клуб Investor.bg, като този път то е на застрахователна тема с лектори Борислав Богоев зам.-председател на КФН, ръководещ управление Застрахователен надзор, Калин Костов - изпълнителен директор на Евроинс здравно осигуряване, Иво Груев - заместник изпълнителен директор на ЗАД Булстрад Виена Иншурънс груп, Стоян Проданов - изпълнителен директор на ЗД Бул инс, Янаки Янакиев - управител и съсобственик на застрахователен брокер Амарант България АД и Николай Здравков - управляващ съдружник на Ай Енд Джи Иншурънс брокерс ООД.

За вторник е насрочено общо събрание на акционерите в Мизия - 96 АД.

В сряда (27 октомври) БНБ ще публикува размера на лихвите по новоотпуснатите кредити и новосключените депозити през септември. В същия ден НСИ ще информира за пътуванията на българите в чужбина и посещенията на чужденците в България през септември 2010 г.

В сряда стартира търговията с правата от увеличението на капитала на Пи Ар Си АДСИЦ.

В четвъртък (28 октомври) БСИ ще публикува бизнес климата в промишлеността, строителството, търговията и услугите през октомври 2010 г.

В петък (29 октомври) националната статистика ще изнесе данни за индекса на цени на производител в промишлеността (септември 2010 г.).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:27 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още