IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ryanair с 32% ръст на печалбата си

Превозвачът е повишил целите си за годишна печалба заради по-големия брой превозени пътници и увеличените цени на билетите

11:44 | 01.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Ryanair с 32% ръст на печалбата си

Печалбата на нискотарифната авиокомпания Ryanair за второто фискално тримесечие за групата е нараснала с 32%, предаде Bloomberg. Превозвачът е повишил целите си за годишна печалба заради по-големия брой превозени пътници и увеличените цени на билетите.

Чистата печалба е нараснала до 330,3 млн. евро за трите месеца до края на септември от 250,5 млн. евро година по-рано. Продажбите са се увеличили с 29% до 1,28 млрд. евро.

Сега вече от компанията очакват печалба за цялата година в рамките на 380 млн. и 400 млн. евро при предишни прогнози за печалба от 350-375 млн. евро.

Цените на билетите на компанията са били увеличени с 12% през тримесечието и се очаква да нараснат с още близо 10% през сегашното тримесечие.

Резултатите на ирландската авиокомпания потвърждават тенденцията на възстановяване на сектора. Миналата седмица British Airways отчете първа печалба от две години, след като увеличените продажби на билети за бизнес класа позволиха на превозвача да повиши цените си. От Air France-KLM и Lufthansa вдигнаха прогнозите си за печалба.

Общият брой пътници на Ryanair се е увеличил с 12% през второто тримесечие до 22 млн.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още