IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДФ „Земеделие” изплати още 6 млн. лв. по проекти

Одобрение има и за нови 19 инвестиции за развитие на микропредприятия

11:47 | 01.11.10 г.
ДФ „Земеделие” изплати още 6 млн. лв. по проекти

Държавен фонд „Земеделие” изплати още 6 млн. лв. по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г., съобщиха от фонда.

По мярката за „Модернизиране на земеделските стопанства” са направени плащания за 3,2 млн. лв. По публичната мярка „Обновяване и развитие на населените места” са разплатени 1,4 млн. лв. 

Останалите средства включват плащания за инвестиционни предложения за „Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия”, за „Предоставяне на съвети и консултиране в земеделието в България и Румъния”, за „Техническа помощ” и за "Придобиване на умения и постигане на обществена активност на съответните територии за потенциални местни инициативни групи в селските райони".

На заседание на Експертна комисия по осигуряване на прозрачност (ЕКОП) са одобрени и нови 19 проекта по мярката за „Разнообразяване към неземеделски дейности” и за „Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия”.

Одобрените проектопредложения са на обща инвестиционна стойност 7,8 млн. лв., като при успешното им изпълнение на кандидатите ще бъде изплатена субсидия в размер на 5,2 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:27 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още