IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трайчо Трайков: България е надежден партньор за инвестиции

Македония проявява интерес да се включи в Южен поток и АЕЦ „Белене"

10:31 | 09.11.10 г.
Трайчо Трайков: България е надежден партньор за инвестиции

България е надежден партньор и водеща привлекателна дестинация за инвестиции в Югоизточна Европа. Това подчерта министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков пред представителите на Сдружението на индустриалците на Австрия, съобщиха от министерството.

Министър Трайков бе на посещение във Виена за участие в 7-то годишно издание на Виенския икономически форум. Пред водещи компании от Австрия той представи предимствата на нашата страна като инвестиционна дестинация.

Инвестиционният интерес към България от австрийска страна се възобновява, стана ясно още по време на форума. Днес в Стопанската камара на Виена се организира Ден на България, в който ще участват около 120 австрийски и 16 български компании.

Европейската банка за възстановяване и развитие е готова да финансира проучване за строеж на железопътна линия между България и Македония. Това стана ясно по време на срещата между министър Трайков и вицепремиера на Република Македония Владимир Пешевски, която се проведе в рамките на Виенския икономически форум.

Македония проявява интерес да участва в проекта за изграждане на газопровода Южен поток, защото стратегията на македонското правителство предвижда газифициране на населението, стана ясно още по време на срещата.

Македония ще проучва вариантите за развитие на ядрената енергетика в страната или да участва в проект като АЕЦ "Белене", стана ясно от думите на Владимир Пешевски.

Виенският икономически форум е неправителствена организация, чиято цел е да насърчава икономическото сътрудничество между държавите от региона от Адриатическо до Черно море.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:30 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още