IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Покупка на имот или под наем?“

Участвайте в дискусията, свързана с темата, по време на Клуб Investor.bg, посветен на жилищните имоти утре в София

13:27 | 29.11.10 г. 3
„Покупка на имот или под наем?“

Под наем или покупка на собствено жилище чрез ипотечен кредит? Пред тази дилема са изправени много от наемателите и кандидат-купувачите на жилище.

Решението в повечето случаи е субективно, като и двата варианта имат предимства и недостатъци.

От една страна, при покупката на собствен дом купувачът обслужва месечни вноски по кредита, които са значително по-големи от евентуален наем.

Предимството е, че накрая жилището става собственост на кредитополучателя, заедно с разликата от стойността на имота при положение, че тя се е повишила през периода на изплащане на кредита.

Минусът на жилищния кредит е, че той носи постоянен разход и при трайна безработица или нетрудоспособност единственият изход е продажбата на жилището, което понякога е свързано с финансови и психологически негативи.

Мобилността е един от плюсовете на живот под наем. Тя обаче има и обратна страна, тъй като е свързана и с несигурност в случаите, когато наемодателят реши да прекрати преждевременно договора за наем.

„Покупка на имот или под наем?“ ще бъде една от темите, които ще бъдат обсъждани по време на следващото издание на Клуб Investor.bg, посветено на жилищните имоти. Събитието ще се проведе на 30 ноември (вторник) от 18:30 ч. в хотел „Хилтън“ в София.

Почетен лектор на събитието е Петър Диков, главен архитект на София.

Участие като лектори в него ще вземат и изпълнителният директор Банкиране на дребно в Емпорики Банк – България Гълъбин ГълъбовТихомир Тошев, партньор и изпълнителен директор на "КредитЦентър" , изпълнителният директор на Адрес Недвижими Имоти Цветелина Тасева, изпълнителният директор на Colliers International за България Атанас Гаров, собственикът на Феърплей Интернешънъл Марио Захариев и мениджърът в Иморент България ЕООД Мира Карабиберова.

Всичко за събитието и лекторите може да прочетете тук

За участие в събитието можете да се регистрирате тук.

****
Вход
30 лв. за единично посещение
20 лв. за студенти и членове на Клуб Investor.bg
* цените са с ДДС

Клуб Investor.bg се осъществява благодарение на:
Генерален спонсор: Emporiki bank Credit Agricole Group
С подкрепата на: Johnnie Walker, Eucerin, Bulvaria, Euroins и със специалното участие на Енемона

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
imoti360
преди 13 години
От доста време наблюдавам характера и съдържанието на това което пишете и двамата. То бива черногледство и присмиване , но вашето минава всякакви граници. Имам чувството че сте страшно черногледи. Не знам на какво се дължи това . Да не би да е генетично ? Горещо Ви моля - Бъдете малко по-ведри, имайте повече оптимизъм.!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 0
Nabludatel777
преди 13 години
От три години реват , че сега е момента , а той все не бил момента...лапачите на комисионни съвсем огладняха! В близките минимум 5 год няма да е момента за покупки щото за да се върне стария балон заплатите и доходите трябва да се качат 2 пъти, а Дрянков каза до 2013-2015 нема да стане такова нещо!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
nenchev
преди 13 години
Хахаха.....ще се съдерат да навиват народа да купува, та белкем се раздвижи малко пазара. А иначе тук има една доста добра калкулация:http://***.investor.bg/news/article/107012/122.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още