IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Път Е-79 остава затворен поне 10 дни

За възстановяването на разрушения участък край Кресненското дефиле ще са нужни 25-30 хил. кубични метра земна маса, посочи областният управител на Благоевград

11:54 | 06.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Път Е-79 остава затворен поне 10 дни

Пътят Е-79 ще остане затворен поне 10-12 дни, обяви областният управител на Благоевград Валери Смиленов, съобщава Dnes.bg. За възстановяването на разрушения участък край Кресненското дефиле ще са нужни 25-30 хил. кубични метра земна маса, смята той.

Нивото на река Струма в Кресна остава критично. Къщите в близост до реката са в опасно състояние.

Предпазната подпорна стена на много места е разрушена. Обявеното бедствено положение продължава до 17,00 часа на 8 декември, но ако се наложи, срокът ще бъде удължен.

Отменено е обаче бедственото положение в Дупница.

Там около 100 къщи са били наводнени. В момента общински комисии описват нанесените щети. Очаква се данните за окончателния размер на пораженията да бъдат ясни във вторник.

Междувременно Околовръстният път на Гоце Делчев се подготвя за движение, за да преминава част от пренасочения трафик към града, заради пропадналия участък на път Е-79.

От снощи на мястото е струпана техника, за да може дупките да се запълнят с подходяща смес и пътят да започне да се използва веднага.

По този начин пренасоченият трафик от ГКПП Кулата ще може да преминава оттам и да се избегне влизането на част от тези превозни средства в града.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:23 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още