IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Строителството на магистрала Тракия върви по график

Само преди месец премиерът заяви, че "фирми правят бойкот заради строителството на автомагистрала „Тракия“ и се стремят тя да не стане готова до 2012 г."

16:30 | 06.12.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Борисов: Строителството на магистрала Тракия върви по график

"Строителството на лот 4 на автомагистрала „Тракия" се движи по предварително договорения график с изпълнителите. Няма забавяне, но ще продължим проверките през 20 дни по изграждането на магистралата". Това заяви премиерът Бойко Борисов, който инспектира отсечката на пътя край Ямбол, съобщи БТА.

Надяваме се, че до началото на лятото на 2012 г. ще бъдат готови първите два лота от магистралата, а до края на годината - и останалите части от пътя, добави Борисов.

Той посочи, че досега никоя от строителите фирми не е поискала увеличение на стойността на участъка, който изгражда.

Само преди месец Бойко Борисов заяви в Пловдив, че „фирми правят бойкот заради строителството на автомагистрала „Тракия“ и се стремят тя да не стане готова до 2012 година, както съм обещал".

Премиерът сега коментира още, че ако „Тракия" е най-важната артерия за България, то магистралата „Струма" е от особена важност за Европа, тъй като я свързва с пристанище Солун.

Европейската комисия е разрешила да се включат в нейното финансиране и четирите лота, както и Кресненското дефиле.

Министър-председателят изрази надежда, че през пролетта на 2011 г. ще започне строежът на първите два лота на магистралата „Струма", както е по график.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:16 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
GuznaSyvest
преди 13 години
Бойко ще бъде запомнен с кануто по Околовръстното шосе в София... великия строител на пътища той хаааахахаха !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още