IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Балкански WikiLeaks се появи в мрежата

Сайтът публикува стенограми от закрити заседания на парламентарни комисии, енергийни договори и доклади на ДАНС и ГДБОП

08:04 | 10.12.10 г. 1
Балкански WikiLeaks се появи в мрежата

Стенограми от закрити заседания на парламентарни комисии, енергийни договори и доклади на ДАНС и ГДБОП за организираната престъпност са публикувани на български интернет сайт – аналог на WikiLeaks, който се нарича Balkan Leaks, пише Dnes.bg.

Началната страница започва с указания към читателите как безопасно да предоставят информация. Анонимните автори на сайта гарантират, че тя ще бъде публикувана, след като бъде проверена.

На страницата може да се прочетат меморандум за строителството на АЕЦ "Белене", разкрития на бившия директор на ГДБОП Ваньо Танов за срещата на Румен Петков с Братя Галеви", договор на "Булгаргаз" с "Газпром" както и доклад на ДАНС, който преди повече от година бившият агент Алексей Петров предостави на премиера Бойко Борисов, съобщи bTV.

Липсва информация кой стои зад сайта.

Wikileaks разгневи щатското правителство, след като разпространи над 250 хил. секретни дипломатически съобщения от американски посолства по цял свят. Вчера член на групата хакери, наричащи се Anonymous, които атакуват компании, саботиращи Wikileaks, заяви, че кампанията от отмъщения не е приключила. Сайтовете на Visa и Mastercard станаха жертви на хакерски атаки, след като спряха да обслужват плащания за Wikileaks.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:42 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Jay Gould
преди 13 години
Бих се радвал да греша. А дали съм прав или не ще се види :)http://borsi.blog.bg/***/2010/12/10/balkan-leaks-ili-balkan-izmama.648338
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още