IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank: S&P 500 ще достигне 1550 пункта през 2011

Банката препоръчва на инвеститорите да заложат на американските циклични акции и да изоставят дефанзивните си позиции

11:27 | 14.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Deutsche Bank: S&P 500 ще достигне 1550 пункта през 2011

Индексът S&P 500 ще достигне 1550 пункта догодина, прогнозират от Deutsche Bank. Това надхвърля дори и най-оптимистичните очаквания на Уолстрийт, пише CNBC.

Приходите на акция от S&P 500 се очаква да достигнат 96 долара през 2011 г. от 91,5 долара средногодишно претеглени за четвъртото тримесечие на 2010 г., прогнозира Бинки Чадха, главен инвестиционен стратег на банката в САЩ. Той очаква възвращаемостта от акциите да достигне 7%.

"Акциите ще се съвземат на фона на продължаващото възстановяване на икономиката, увеличаващата се заетост и нарастването на кредитирането“, казва Чадха. Той препоръчва на инвеститорите да заложат на американските циклични акции – тези, които се повишават бързо при силен икономически растеж, но и също така бързо губят позиции, когато икономиката се забавя – и да изоставят контрациклични (дефанзивни) акции, които обикновено остават стабилни в трудни времена. Дефанзивни са акциите на производителите на храни, тютюн, суровини, както и компаниите, предлагащи комунални услуги. Чадха запазва неутрална позицията си за чуждестранните циклични акции.

„Приходите от четвъртото тримесечие ще са по-добри от очакваните и преминаването към рискови активи в началото на следващата година може да бъде осезаемо“, казва Чадха.

Инвеститорите също така могат да изтеглят средства от облигационните фондове и да ги прехвърлят в акции до средата на годината, посочва той. Чадха отбеляза, че неотдавнашното повишение на доходността по щатските ДЦК предизвика изтичане на средства от облигационните фондове – нещо, което се случва за първи път от две години насам. Изтичането на средства засега е в посока към валутните пазари.

„За преминаването към рискови активи ще е необходима ясната позиция от страна на Фед, че банката ще започне да повишава лихвените проценти. Ние смятаме, че това ще се случи до средата на 2011 г.“, казва той.

Чадха прогнозира, че S&P 500 ще достигне 1275 пункта до края на тази година. S&P затвори в понеделник на 1240 пункта.

Goldman Sachs прогнозира, че през 2011 г. S&P 500 ще достигне 1450 пункта, докато според Barclay's Capital индексът ще достигне 1420 пункта. J.P. Morgan прогнозират 1425 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:52 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още