IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повишения на щатските борси преди срещата на Фед

Днес вероятно ще бъде приет и законопроекта за запазване на данъчните облекчения в САЩ

18:09 | 14.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Повишения на щатските борси преди срещата на Фед

Борсовите индекси в САЩ се повишават в началото на днешната сесия след данните за нарастването на продажбите на дребно в страната през ноември и в очакване на лихвеното решение и коментарите на Федералния резерв за изгледите пред американската икономика.

По-късно днес вероятно ще бъде гласуван и законопроекта за запазване на данъчните облекчения в САЩ, който вчера получи широка подкрепа в Сената.

Индексът на 30 от най-големите и активно търгувани борсови компании в САЩ Dow Jones IA се повишава с 0,6% до 11 491,26 пункта час и половина след началото на сесията.

Широкият S&P 500 добавя 0,3% до 1 243,99 пункта, докато индексът на компаниите от Nasdaq – Nasdaq Composite, се повишава с 0,3% до 2 632,77 пункта.

Сесията в понеделник приключи със смесени движения на индексите, които в края на миналата седмица се повишиха до най-високите си нива за последните две години, а Nasdaq Composite дори стигна своята най-висока точка от декември 2007 г.

Преди началото на сесията днес стана ясно, че продажбите на дребно в страната са нараснали повече от очакваното с 0,8% на месечна база през ноември. Цените на ниво производител обаче също скочиха с 0,8% спрямо октомври, което засили опасенията за ускоряване на инфлацията в САЩ.

В 21:15 ч. българско време се очаква лихвеното решение и изявлението на Федералния резерв. Очаква се централната банка на САЩ да остави лихвените проценти на рекордно ниското им ниво в интервала от 0 до 0,25%. Те се понижиха до това ниво точно преди две години в разгара на финансовата криза.

По-интересно ще бъде изказването на централната банка, в което финансовите пазари ще търсят знаци за това програмата за инжектиране на 600 млрд. долара в икономиката чрез покупки на държавни ценни книжа ще бъде реализирана докрай.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:08 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още