IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на BlackBerry вдигнаха с 45% печалбата на RIM

Продажбите на BlackBerry поставят рекорд през третото тримесечие

14:35 | 17.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Продажбите на BlackBerry вдигнаха с 45% печалбата на RIM

Производителят на BlackBerry – канадската компания Research In Motion (RIM), отбеляза 45% ръст на нетната си печалба през третото си фискално тримесечие, след като продажбите на смартфона стигнаха рекордни нива, предаде Ройтерс.

Нетната печалба на технологичната компания нараства до 911 млн. долара в рамките на тримесечието до 27 ноември в сравнение с 628,4 млн. долара преди година.

Приходите на RIM се повишават до 5,49 млрд. долара за тримесечието, което е с 40% повече в сравнение с продажбите през същия период на 2009 г.

От компанията съобщават, че са продали рекордните 14,2 млн. смартфона през третото тримесечие, като се отчита ръст от 40% на годишна база.

Освен това броят на потребителите на BlackBerry се увеличава с 5,1 млн. през периода до над 55 млн. души в световен мащаб.

Производителят на един от най-популярните смартфони очаква положителната инерция в продажбите да се запази и през текущото тримесечие.

Компанията предвижда приходите за текущото тримесечие да бъдат в диапазона от 5,5-5,7 млрд. долара. То приключва на 26 февруари 2011.

В края на предходното тримесечие общата парична наличност, парични еквиваленти, краткосрочни и дългосрочни инвестиции на RIM са в размер на 2,47 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още