IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трише: Разпадане на еврозоната е абсурдна хипотеза

Призовавам всички да поемат своята отговорност за преодоляване на кризата в еврозоната, обяви президентът на ЕЦБ

17:16 | 20.12.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Трише: Разпадане на еврозоната е абсурдна хипотеза

Президентът на Европейската централна банка Жан-Клод Трише за пореден път изрази увереност в бъдещето на еврозоната.

Мнението на Трише е, че прогнозите за разпадане на еврозоната са „абсурдна хипотеза“. Той посочи, че кризата във валутния блок е свързана с финансовата стабилност, а не със стабилността на еврото.

Според Трише всички страни от еврозоната трябва да положат още усилия за борба с кризата във валутния блок както самостоятелно, така и заедно.

„Призовавам всички да поемат своята отговорност за преодоляване на кризата в еврозоната, да действат както индивидуално, така и колективно“, посочва Трише. Въпреки това той изразява мнение, че са необходими по-цялостни координирани действия.

Позицията на банкера е, че Ирландия трябва стриктно да се придържа към спасителния план, за да не се стига до нови промени.

„Планът за спасяване на Ирландия е създаден така, че да се противодейства на определени проблеми, съсредоточени основно в банковия сектор“, посочи Трише.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:58 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
rosybabe
преди 13 години
Естествено е да казва че Еврото няма да се разпадне, нали за това взима дебела заплата. На теория може да се окаже прав, при условие че всички затегнат коланите и харчат по-малко от колкото произвеждата и започнат да си покриват външните дългове. Това обаче няма как да се случи и от там отиваме на втория по-вероятен сценарии с непрестанно финасиране на раздутите бюджетни дефицити и непрестанно печатане на пари. Неизбежно е !!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още