IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lenovo съвместява таблет и ноутбук

Хибридното устройство ще може да се „разглобява“ до таблет и ноутбук за професионална и лична употреба

14:07 | 05.01.11 г.
<p>Новото устройство ще бъде от две части - таблет и ноутбук. Снимка: Lenovo</p>

Новото устройство ще бъде от две части - таблет и ноутбук. Снимка: Lenovo

Китайската компания Lenovo съобщи за създаването на устройство под името IdeaPad, което ще съвместява в себе си характеристиките на таблет и на ноутбук.

Новата джаджа ще се произвежда на базата на таблета LePad-а, съобщава АФП. LePad, който от Lenovo планират да пуснат през лятото на следващата година, ще се използва в качеството на екран за ноутбука IdeaPad. Освен всичко останало, двете устройства ще могат да се разделят едно от друго и да се използват отделно.

„Новото устройство балансира между домашен и работен компютър. За работа е добре човек да разполага с нормална клавиатура и мощна операционна система, а за личните си нужди като игри, слушане на музика, четене на електронни книги, браузване в интернет пространството – таблетът е доста по-удобен“, казва мениджърът на Lenovo Лео Ли за новия продукт на компанията.

Таблетът LePad, който ще е част от иновативната джаджа, ще работи с операционна система Android. В Китай компанията вече е заела позиции на пазара за техника със смартфона си LePhone. Специалисти от бранша споменават, че маркетинговата стратегия на компанията е да разработва продукти от серия, подобна на тази на Apple.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:03 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още