IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трише: Здравата бюджетна политика е от изключителна важност

Президентът на ЕЦБ призова за внимателно ръководене на държавните финанси на фона на нови опасения за икономиките

16:30 | 10.01.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Трише: Здравата бюджетна политика е от изключителна важност

Здравата бюджетна политика е много важна, заяви днес говорителят на групата на основните централни банки Жан-Клод Трише на фона на новите опасения за равнището на задлъжнялостта на Португалия, предаде AFP.

"Здравата бюджетна политика е много важна за укрепването на здравето на световната икономика", посочи Трише на срещата на основните централни банкери от цял свят в централата на Банката за международни плащания в Базел.

"Посланието, изпращано към всички икономики, е да имат здрава бюджетна политика", подчерта Трише.

Нови опасения, свързани с държавния дълг на страните членки на еврозоната, се появиха днес с публикация в германския седмичник Spiegel. Според изданието правителствата на Германия и Франция искат да принудят Португалия да поиска на свой ред финансова помощ по силата на спасителен план на ЕС.

Списанието твърди, че "правителствени експерти" от двете страни очакват Португалия да не може в скоро време да получава кредити от пазарите

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
bertram
преди 13 години
тоя накрая може да хареса Монито Дянков и да ни вземат в ЕРМ 2само да удържи Мони на милиционерските мераци за разпределение на бюджет и ще се получат нещата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още