IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Откриха над 700 незаконни постройки край язовири в страната

Създават държавна компания за управление на стратегически пътни проекти до средата на 2011 г.

17:12 | 17.01.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Откриха над 700 незаконни постройки край язовири в страната

Над 700 незаконни обекта край язовирите в страната са установени при съвместни проверки на Дирекция „Национален строителен контрол“ (ДНСК) и Министерството на околната среда и водите (МОСВ), съобщи днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. Проверките започнаха в началото на ноември 2010 г. и тогава от двете ведомства съобщиха, че предварителните резултати от тях ще са готови до края на януари.

Сега министърът потвърди, че до края на месеца предстои обявяване на данните от проверките. От февруари до март ще се изготвят заповедите за премахване на незаконно строителство, а в края на април, след изкачване на евентуална реакция на заповедите, ще има още по-ясен и точен резултат, заяви Росен Плевнелиев, цитиран от БТА.

Той посочи още, че т. нар. държавна компания за управление на стратегически пътни проекти ще се създаде не по-късно от средата на 2011 г., което трябва да се случи с промяна в закона.

Компанията ще се занимава с трите най-важни проекта за периода 2014-2020 г. - магистралите "Хемус", "Черно море" и "Струма". В компанията ще бъдат интегрирани европейски специалисти, с които българската страна ще съгласува и ще работи по проектите, каза още министърът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:35 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
varna
преди 13 години
Те язовирите са повече!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още