IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разплатиха близо 8 млн. лв. на успешни проекти в земеделието

Междувременно днес са били одобрени нови 15 проекта по мярката „Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия”

14:25 | 21.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Разплатиха близо 8 млн. лв. на успешни проекти в земеделието

През изминалата седмица ДФ „Земеделие” разплати нови 7,8 млн. лв. за проекти по седем от мерките на Програмата за развитие на селските райони. Средствата вече са по сметките на бенефициентите, които успешно са изпълнили инвестиционните си предложения, съобщиха от фонда.

Около 4,5 млн. лв. от преведените субсидии включват плащания по мярката „Модернизиране на земеделските стопанства”. По публичната мярка „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” са изплатени безвъзмездни средства в размер на 1,7 млн. лв.

Останалите разплатени средства са за инвестиционни предложения по мерките „Създаване на стопанства на млади фермер”, „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти”, „Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия”, „Предоставяне на съвети и консултиране в земеделието в България и Румъния” и „Техническа помощ”.

Междувременно днес на заседание на Експертната комисия за осигуряване на прозрачност (ЕКОП) одобрение получиха нови 15 проекта по мярката „Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия”.

Предметът на инвестициите е свързан основно с изграждане на семейни хотели и къщи за гости, както и на фотоволтаични централи, тъй като мярката предлага възможност за финансиране и на възобновяеми енергийни източници (ВЕИ). Останалите са за инвестиции в оборудване за шивашка работилница, покупка на специализирана строителна техника, оборудване на цех за полиграфични услуги и други.

Общият размер на одобрените разходи по проектите възлиза на 6,6 млн. лв., като от тях 4,2 млн. лв. са субсидии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още